Свечана академија посвећена обележавању 175 година од рођења професора Милана Јовановића Батута

Директор наше установе МСц.др Бранко М. Вујковић присуствовао је данас Свечаној академији посвећеној обележавању 175 година од рођења професора Милана Јовановића Батута. Овим поводом је представљена комплетна библиографија, стручно усавршавање, као и живот и дело професора Милана Јовановића Батута.
Батут је био српски и југословенски лекар, универзитетски професор и утемељивач Медицинског факултета. Једна од највећих заслуга професора Батута била је оснивање Медицинског факултета у Београду.
Поред наставне и научне делатности, професор Батут био је веома активан друштвени радник. Објавио је неколико стотина чланака, на десетине брошура и књига.
Својим вишедеценијским научним и друштвеним радом оставио је неизбрисив траг у историји српске медицине.

“Чврстина, одлучност и љубав према свом народу и медицини су особине које су красиле професора Батута, а управо те особине морају да остану и карактерне црте свих чувара народног здравља” истакао је овом приликом директор наше установе МСц.др Бранко Вујковић.

На данашњој Свечаној академији присутнима су се обратили Академик Владимир С. Костић – председник Српске академије наука и уметности, Академик Радоје Чоловић – председник Српског лекарског друштва, Проф. др Верица Јовановић – директорка Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” и други говорници.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs