USLUGE ZAVODA PREPORUKE ZA DOBIJANJE KVALITETNOG KLINIČKOG UZORKA UPITNIK ZADOVOLJSTVA CENTAR ZA HIGIJENU I 
HUMANU EKOLOGIJU CENTAR ZA KONTROLU I
PREVENCIJU BOLESTI CENTAR ZA PROMOCIJU ZDRAVLJA, ANALIZU, PLANIRANJE I ORGANIZACIJU ZDRAVSTVENE SLUŽBE, INFORMATIKU I BIOSTATISTIKU U ZDRAVSTVU CENTAR ZA
MIKROBIOLOGIJU sluzba za pravne ekonomsko-finansijske i tehnicke poslove SAVETOVALIŠTE ZA DPST SAVETOVALIŠTE ZA ISHRANU MONITORING PUBLIKACIJE JAVNE NABAVKE PRIPRAVNICKI ISPITI KALENDAR ZDRAVLJA KALENDAR VAKCINACIJE NORMATIVNI AKTI DONACIJE FINANSIJE FOTO GALERIJA
20.03.2018.
Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке – 20. mаrt

Mеđu znаčајnim dаtumimа Каlеndаrа јаvnоg zdrаvljа је 20. mаrt – Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке čiјim оbеlеžаvаnjеm sе sкrеćе pаžnjа јаvnоsti nа rаspоstrаnjеnоst tе bоlеsti i nа pоdizаnjе svеsti žеnа о znаčајu prеvеntivnih prеglеdа u njеnоm rаnоm оtкrivаnju. Rак dојке prеdstаvljа vоdеći uzrок оbоlеvаnjа i umirаnjа оd mаlignih bоlеsti u žеnsкој pоpulаciјi širоm svеtа.

13.03.2018.
Aktuelna epidemiološka sitacija malih boginja (morbila) na Mačvanskom okrugu

   U periodu 12.12.2017. – 12.03.2018.godine ukupno je obolelo 36 osoba. Sa područja opštine Vladimirci (Mehovine, Provo, Beljin) su 6 osoba. Na teritoriji opštine Šabac evidentirano je 28 obolelih osoba (Šabac, Lipolist, Majur, Krivaja, Grušić, Bogosavac, P. Pričinović, Jelenča). Na teritoriji opštine Bogatić registrovana su dva slučaja obolenja (M.Metković i Badovinci).

10.03.2018.
U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE ODRŽAN EDUKATIVNI SEMINAR

Prepoznajući činjenicu da oboljenja izazvana humanim papiloma virusom (HPV) predstavljaju značajan javnozdravstveni problem u Republici Srbiji, obzirom da se Srbija i dalje nalazi u grupi evropskih zemalja sa najvišim stopama obolevanja i umiranja od raka glića materice kao i da ključnu ulogu u smanjenju broja inficiranih imaju integrisane mere prevencije, među koje spada i primarna prevencija imunizacijom ciljne populacije, Institut za javno zdravlje Srbije u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Šabac sproveo je  09.03.2018. edukaciju o učestalosti HPV infekcije, načinima prenosa HPV, posledicama nelečene HPV infekcije i načinima sprečavanja oboljenja izazvana HPV.

 

05.03.2018.
Svetski dan bubrega – 8. mart 2018. godine

Svetski dan bubrega obeležava se na inicijativu Međunarodnog društva za nefrologiju (The International Society of Nephrology) i Internacionalnog udruženja Fondacija za bubreg (International Federation of Kidney Foundations) u više od 100 zemalja širom sveta.