USLUGE ZAVODA PREPORUKE ZA DOBIJANJE KVALITETNOG KLINIČKOG UZORKA UPITNIK ZADOVOLJSTVA CENTAR ZA HIGIJENU I 
HUMANU EKOLOGIJU CENTAR ZA KONTROLU I
PREVENCIJU BOLESTI CENTAR ZA PROMOCIJU ZDRAVLJA, ANALIZU, PLANIRANJE I ORGANIZACIJU ZDRAVSTVENE SLUŽBE, INFORMATIKU I BIOSTATISTIKU U ZDRAVSTVU CENTAR ZA
MIKROBIOLOGIJU sluzba za pravne ekonomsko-finansijske i tehnicke poslove SAVETOVALIŠTE ZA DPST SAVETOVALIŠTE ZA ISHRANU MONITORING PUBLIKACIJE JAVNE NABAVKE PRIPRAVNICKI ISPITI KALENDAR ZDRAVLJA KALENDAR VAKCINACIJE NORMATIVNI AKTI DONACIJE FINANSIJE FOTO GALERIJA
18.05.2018.
Mеđunаrоdni dаn sеćаnjа nа prеminulе оd AIDS-а, 20. mај 2018. gоdinе

Sеćаnjе nа prеminulе оd AIDS-а (sidе) (International AIDS Candlelight Memorial) је јеdnа оd nајstаriјаh i nајvеćih mоbilizаciоnih каmpаnjа која imа zа cilj pоdizаnjе svеsti u vеzi sа HIV-оm i AIDS-оm nа glоbаlnоm nivоu. Кооrdinаtоr каmpаnjе је Glоbаlni zdrаvstvеni sаvеt (Global Health Council).

11.05.2018.
Projekat ZAJEDNIČKI DOPRINOS UNAPREĐENJU TRANS-NACIONALNE PRIPREMLJENOSTI ZA VANREDNE SITUACIJE U SLIVU REKE SAVE

JOINT CONTRIBUTION TO ENHANCED TRANSNATIONAL EMERGENCY PREPAREDNESS IN THE SAVA BASIN (JENTRAP)

 

   U okviru projekta JENTRAP, 10. maja 2018. godine izvedena je završna pokazna vežba svih učesnika projekta. Cilj vežbe bio je da se prikaže dobijena oprema i demonstrira njena praktična upotreba.

08.05.2018.
MEĐUNARODNI DAN FIZIČKE AKTIVNOSTI – 10. maj 2018. godine

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je u cilju podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja i blagostanja 10. maja 2002. godine pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje međunarodnog dana fizičke aktivnosti. Ovaj dan se i u našoj zemlji obeležava pod sloganom „Kretanjem do zdravlja“.

07.05.2018.
Nedelja zdravlja usta i zuba

U Srbiji će se  od 14. do 20. maja 2018. obeležiti XVIII „Nedelja zdravlja usta i zuba“. Ova kampanja se obeležava u organizaciji Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mreže instituta/zavoda za javno zdravlje i Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Mnogobrojne predškolske ustanove, škole, zaposleni u prosveti, predškolska deca, učenici i njihovi roditelji, kao i zdravstveni radnici iz službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu domova zdravlja daju veliki doprinos uspehu kampanje.

03.05.2018.
5. maj Svetski dan higijne ruku u zdravstvenim ustanovama

5. maj je datum u kalendaru zdravlja koji je ustanovila Svetska zdravstvena organizacija pod nazivom „Sačuvajte živote – operite svoje ruke“.

Ove godine osnovna poruka je da je higijena ruku od značja u prevenciji sepse povezane sa lečenjem i negom. Genralna skupština SZO je na svojoj 17. Sednici usvojila rezoluciju u cilju poboljšanja prevencije, dijagnoze i lečenja sepse.