ВЕК ЧУВАРА ЗДРАВЉА

У понедељак, 01. новембра 2021. године поводом великог јубилеја и првих 100 година борбе за очување јавног здравља и оснивања Завода за јавно здравље Шабац, у присуству великог броја пријатеља наше установе, одржана је Свечана академија у сали Академије струковних студија у Шапцу.
Након интонирања химне од стране хора „Лира“ из Коцељеве директор наше установе др Бранко Вујковић се обратио гостима:
„Ретко се човеку у његовом веку учини част да држи говор за век постојања установе.
Када ми се указала таква прилика, дуго сам размишљао шта бих написао и како бих рекао. Уместо тога одлучио сам да говорим од срца, а из главе, иако се понекад чини да су то непомирљиве стране.
Јубилеј дуг читав један век је и понос и прослава, али и мирење непомирљивог.
И када се броји много је, а замислите колико је то дуго време када се унапређује и води константна борба за здравље грађана. Тај и такав век доживео је Завод за јавно здравље Шабац!
За Завод за јавно здравље у последње две године чули су и они који никада нису знали шта се и са колико одговорности и посвећености ради у згради Јована Цвијића број 1.
Многи су баш овде долазили по помоћ у протеклих десет деценија.
Сви сте ми сведоци и сви сте пођеднако, свако у свом делокругу дали допринос да Завод за јавно здравље буде на добром гласу, постане и остане установа за понос. Зато сте нам данас драги гости“, поручио је др Вујковић.
Свечана академија је настављена презентацијом др Игора Драгичевића, о раду установе у претходних 100 година, али и новим изазовима и борбом наше установе за очување здравља.
Повељу „Чувар здравља“ овом приликом добили су др Небојша Софронић и прим.др Милијана Поповић који су обављали функцију директора Завода и дали допринос раду и угледу установе. Постхумно су додељене повеље дугогодишњим директорима др Слободану Нићифоровићу и др Момчилу Бркићу, а повеља је додељена и Ветеринарском специјалистичком институту Шабац.

Погледајте галерију слика:


Погледајте видео:

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs