ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЗА ШАБАЧКУ УСТАНОВУ

Завод за јавно здравље Шабац примљен је као институционални члан у Европско удружење за јавно здравље ( eng. EUPHA – European Public Health Association ).

У име Извршног одбора пријем у ову значајну европску организацију јавно-здравствених професионалаца и институција Европе честитала је др Мариеке Вершурен извршна директорка ове Асоцијације.

Директор Завода за јавно здравље Шабац МСц. др Бранко М. Вујковић се на свом званичном твитер налогу захвалио др Мариеке и целој Асоцијацији, истичући да је то велика част за нашу установу, али и велика обавеза да оправдамо указано поверење.

Европско удружење за јавно здравље ( EUPHA) је међународна, мултидисциплинарна, научна и кровна организација за јавно-здравствена удружења, институте и заводе у Европи. Ово европско удружење је основано 1992. године и до сада је бројало 83 чланице из 47 земаља, које окупљају преко 39.000 стручњака за јавно здравље.

Визија EUPHA је побољшање здравља и благостања, као и смањење здравствених неједнакости за све грађане Европе, а EUPHA дефинише јавно здравље као науку и уметност превенције болести, продужења живота и унапређења здравља и благостања кроз организоване напоре и информисане изборе друштва, организација, јавних и приватних, заједница и појединаца, и обухвата ширу област јавног здравља, истраживање и пружање здравствених услуга, као и дизајн здравствених система.

Јавно здравље се тиче свих нас и морамо да радимо заједно да бисмо га учинили успешним, порука је Европског удружења за јавно здравље.

„Глас подриња“ Изворни текст доступан на линку

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs