МОМЕНТУМ- Трансформација и правичност рутинске имунизације

У оквиру пројекта МОМЕНТУМ- Трансформација и правичност рутинске имунизације, Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), који спроводи John Snow Research& Trainig Institut (JSI) , у Лозници 18.10.2023. у Дому здравља “Др Миленко Марин” одржана је КМЕ (континуирана медицинска едукација) коју су водиле др Драгана Радојичић специјалиста епидемиологије и др Ана Пајичић, специјалиста социјалне медицине.
Део имплементације Стратегије представља едукација, која је развијена као целодневни тренинг, намењен лекарима који раде са особама старијим од 45 година са хроничним обољењима и трудницама: лекарима опште медицине, интернистима и гинеколозима на свим нивоима здравствене заштите. Након завршене едукације, лекарима је омогућен приступ онлајн тесту који је акредитован са 5 бодова као Континуирана медицинска едукација „Вештине квалитетног пружања здравствених услуга за унапређење здравих стилова живота и имунизације“ под евиденционим бројем А-1-1339/23.У јуну 2023. године, на Медицинском факултету у Београду, изабрани представници Института и Завода за јавно здравље Србије прошли су обуку за тренере и постали сертификовани тренери за ову едукацију.
Едукацији су присуствовали лекари и медицинске сестре из Домова здравља на територији општина Лозница, Љубовија, Мали Зворник. Едукацији је присуствовало 23 учесника.

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs