У ПКС додељене награде Оскар квалитета 2023.

Бета 09.11.2023.
У ПКС додељене награде Оскар квалитета 2023.
Добитници годишње награде Оскар квалитета 2023, која је данас уручена у Привредној комори Србије (ПКС) су “Генерали осигурање Србија” и Универзитетски клинички центар Србије, Центар за медицинску биохемију, саопштила је ПКС.
Лидери пословне изврсности су извршни директор “Генерали осигурања Србија”, Драган Филиповић и директор Центра за медицинску биохемију у Универзитетском клиничком центру Србије, Сања Станковић.
Та награда је додељена 29. пут у оквиру традиционалног 32. Форума квалитета и пословне изврсности 2023, којим се обележава Светски дан квалитета и Европска недеља квалитета.
Фирма “HUTCHISON” из Руме постигла је изврсност у областима: лидерство, процеси и технологије, задовољство запослених, а награда је припала и Заводу за јавно здравље Шабац у областима: лидерство, процеси и технологије, резултати пословања.
Награде додељује Фондација за културу квалитета и изврсност – ФQЦЕ, у сарадњи са ПКС, под покровитељством Министарства привреде.
“Ова манифестација трасира пут ка развоју области инфраструктуре квалитета у Србији већ више од две деценије, промовише изврсност у пословању кроз организацију такмичења кроз награду Оскар квалитета. Компаније које учествују у овом такмичењу постигле су одличне резултате на том пољу и служе као пример добре праксе осталим компанијама. Пословна изврсност представља темељ конкурентске предности”, рекао је министар привреде Слободан Цветковић.
Помоћник директора Сектора за пружање подршке у заступању и заштити интереса чланова ПКС Гордана Тиодоровић рекла је да “ова препознатљива манифестација представља својеврсну прилику да организације, без разлике да ли долазе из привредне или ванпривредне делатности, прикажу резултате, примере добре праксе, открију евентуалне грешке и начине како их превазићи”.
Додала је да је “Оскар квалитета” за сада једина национална награда за квалитет, односно пословну изврсност, која се додељује у земљама Западног Балкана.
Национална награда за пословну изврсност “Оскар квалитета” додељује се профитним и непрофитним организацијама, као независна и неутрална награда за врхунске резултате постигнуте на развоју и унапређењу организационе и пословне изврсности, а додељује је Жири састављен од представника државних, научних и стручних институција и привредних асоцијација.

 

U PKS dodeljene nagrade Oskar kvaliteta 2023. – BetaRS

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs