Представници удружења грађана Женски центар „Милица” у посети Заводу за јавно здравље Шабац

Нашу установу током јучерашњег дана посетили су представници удружења грађана Женски центар „Милица”, које је основано 2010. године ради унапређења положаја и квалитета, живота и здравља жена.
Овим поводом директор наше установе МСц. др Бранко Вујковић одржао је радни састанак на ком су присуствовали градска већница за здравство Града Шапца Мр. Јелена Викић, помоћник директора Дома здравља „др Драга Љочић” Шабац др Слађана Каурин Милетић, и представници Асоцијације„ Дуга” Александар Прица и Славиша Ковач.
Циљ посете је размена искустава и пробема са којима се суочавају пацијенткиње које пролазе кроз процес лечења, пре свега карцинома грлића материце и дојке, и могућностима превазилажења истих: разговарало се и о томе како можемо заједничком сарадњом и напорима побољшати квалитет лечења, живота и здравља жена оболелих од малигних болести.
Сви учесници овог радног састанка су истакли да је од изузетног значаја радити на превенцији и раној дијагностици ове болести, али и да откривање карцинома у раном стадијуму доводи до боље прогнозе болести и смањења стопе морталитета.

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs