Борцима са Мачванског округа одређене повластице у Заводу за јавно здравље Шабац

На иницијативу удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни” из Београда, а поводом обележавања четврт века од НАТО агресије на нашу земљу, Завод за јавно здравље Шабац је донео одлуку да за све особе са нашег Округа које имају статус борца одобри одређене повластице као што су приоритет приликом услуга које се пружају у нашој установи и попуст од 10%  на здравствене услуге Завода за јавно здравље Шабац које се пружају на лични захтев, без упута надлежног доктора медицине.

Овим поводом директор наше установе МСц. др Бранко М. Вујковић изјавио је да је ово најмање што здравствена установа, која брине о здрављу човека, може да учини за свог борца, и да су то људи, чије врлине треба да служе као пример, а њихова храброст образац како се воли и поштује своја земља.

„Срећан сам што смо као друштво, дорасли томе да овакве људе поштујемо, да их не заборављамо и да их се са поносом сетимо. Наша установа и у будућности имаће пуно поштовања за храбре и честите, попут бораца који су пружили снажан отпор НАТО агресији. Статус борца привилегија је у сваком времену, а нарочито данас када је сваки дан нова борба и нови изазов.” истакао је директор МСц. др Бранко М. Вујковић.

Владан Ранковић председник удружења Херојска 549. моторизована бригада „Цар Душан Силни” овим поводом уручио је и Захвалницу Заводу за јавно здравље Шабац као установи која је прва одговорила на њихову иницијативу али и за велики и несебичан допринос унапређењу положаја бораца, коју је испред наше установе примио директор МСц. др Бранко М. Вујковић.

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs