30. oktobar – Obeležena 93. godišnjica postojanja i rada Zavoda za javno zdravlje u Šapcu

Dan Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, koji baštini tradiciju prve bakteriološke stanice u Srbiji, obeležen je 30. oktobra stručnom konferencijom koja je okupila autoritete iz oblasti javnog zdravlja, a tema je bila “Vanredne situacije”, u kojima ove institucije – kule osmatračnice narodnog zdravlja, imaju posebnu ulogu. Govore su pratili filmovi i fotografije sa poplavama ugroženih područja osam opština, u maju ove godine, a koje pokriva šabački zavod.

.

Goste i učesnike konferencije pozdravila je prim. dr Milijana Popović, direktorka Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, ukazujući na vanredno veliki značaj ovih institucija u vanrednim situacijama.

.

Na konfernciji su govorili: Marina Milojević, predstavnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine; prim. dr Periša Simović, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Srbije; prof. dr Viktorija Cucić; prof. dr Biljana Mijović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Užice i stručnjaci šabačkog Zavoda dr Igor Dragičević i dr Dragana Radojičić.

.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici: vojske, sveštenstva, profesori fakultera, gradonačelnici, predsednici opština, direktori zdravstvenih ustanova, direktori vodovoda i komunalnih preduzeća, inspekcijski organi, direktori preduzeća u kojima je uskladišten opasan otpad i predstavnici udruženja i organizacija Mačvanskog okruga. Za sve njih je rukovodstvo šabačkog Zavoda pripremilo i zanimljivu prezentaciju velikih poplava u ovom kraju od osnivanja grada, kao i borbu ljudi da se od poplava zaštite.

.

ZZZ-1 ZZZ-2

ZZZ-3ZZZ-4

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs