Завод за јавно здравље Шабац – успешно обновио акредитацију лабораторија

Обавештавамо Вас да је Завод успешно обновио сертификат о акредитацији лабораторија у оквиру центра за Хигијену и хуману екологију. Стандард који је имплементиран у раду наших лабораторија које су акредитовале знатан број метода према SRPS ISO/IEC 17025:2017 . Овај референтни стандард је успостављен званично од 13.06.2007. којим су лабораторије санитарне хемије и екотоксикологије као и санитарне микробиологије акредитовале свој рад за следеће области испитивања:

− Физичка, хемијска и микробиолошка испитивања хране (жита, млински и пекарски производи; воће; поврће; производи од воћа и поврћа; воћни сокови; нектар; производи од печурака; освежавајућа безалкохолна пића; газирана пића; кафа, производи од кафе; сурогат кафа; кухињска со; зачин; какао зрно, какао производи слични чоколади, бомбонски производи, крем производи, кекс и производи сродни кексу; беланчевинасти производи за прехрамбену индустрију; чај; месо и производи од меса; риба и производи од рибе; супе, чорбе, сосови и додаци јелима; млеко и млечни производи; мед, дијететски производи, адитиви, скроб).

− Физичка и хемијска испитивања хране за животиње.

− Физичка и хемијска испитивања козметичких производа, хемијских производа, сировина за производњу амбалаже од хартије (средства за одржавање чистоће у домаћинству; посуђе, прибор и амбалажа за животне намирнице).

− Физичка, хемијска и микробиолошка испитивања воде

− Физичка и хемијска испитивања ваздуха (амбијентални ваздух).

− Испитивање биолошких материјала (крв)

− Испитивања буке у животној средини.

− Узорковања узорака са површина у сврху микробиолошких испитивања.

− Узорковање воде у сврху физичко-хемијских и микробиолошких испитивања.

− Узорковање ваздуха (амбијенталног ваздуха) у сврху физичко-хемијских испитивања.

 

Обнављањем новог четворогодишњег периода Завод је потврдио важење сертификата о акредитацији до 13.06.2027. год.

Комплетан обим акредитације можете преузети са нашег сајта или га директно преузети са сајта Акредитационог тела Србије. Наш акредитациони број је 01-192 који је довољно укуцати на претраживачу акредитованих тела за оцењивање усаглашености на сајту АТС-а и преузети обим акредитације. Акредитација у оквиру процеса лабораторијских испитивања се одржава шеснаест година и најбољи је доказ за компетентност наших лабораторија за испитивање у напред наведеним областима испитивања.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs