„ ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ “

Завод за јавно здравље Шабац ове године подржао је Грађанско удружење „Милица“ и бициклистичи караван “ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ“ у оквиру обележавања Октобра – месеца борбе против рака дојке.
Циљ манифестације“ДАЈ ПЕДАЛУ РАКУ“ је подизање свести друштвене заједнице, а посебно жена о значају редовних и превентивних прегледа дојки, раног дијагностиковања и лечења као и промовисања здравих стилова живота. Поред Завода за јавно здравље Шабац у реализацији ове кампање учествовао је и Град Шабац, Општа болница „Др Лаза К. Лазаревић“ Шабац, Дом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац, Европски центар за екологију и компанија Авон. Суграђанима су пружане здравствене услуге, мерење ТА, шећера у крви и дељен је здравствено васпитни материјал као и здравствени савети.

Вожња подршке женама које су оболеле од рака дојке кренула је у недељу, 3. октобра  2021. год тачно у 10 часова са Градског трга у Шапцу у правцу шљункаре које се налази у селу Табановић недалеко од Шапца. Целу кампању подржали су представници медија: ТВ АС, ТВ Коперникус, Подрињске новине, Глас Подриња. Бициклистички караван „Дај педалу раку“ започео је вожњу у још 30 градова у Србији.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs