Друга година другог века Завода за јавно здравље Шабац

Свечаном академијом, 01. новембра, поводом великог јубилеја наше установе обележена је друга година другог века успешног постојања и рада Завода за јавно здравље Шабац.

У присуству великог броја пријатеља наше установе, у сали Академије струковних студија у Шапцу, кроз кратак филм присутнима су приказани актуелни тренуци, као и развој Завода за јавно здравље Шабац у претходне три године.
Овим поводом поред филма о развоју Завода за јавно здравље Шабац у току и након пандемије, приказан је и филм о ММР вакцини и њеном утицају на заустављање ширења заразних болести, као и филм који говори о значају ХПВ вакцине, која је заслугом Републичког фонда за здравствено осигурање Србије постала доступна и у нашој земљи.

О садашњости и будућности Завода за јавно здравље Шабац из прве руке присутне је информисао први човек наше установе директор МСц. др Бранко Вујковић:
„Стратешки циљеви и планови које смо поставили као приоритете у развоју наше установе су остварени,  али они су нам само темељ за наредни период.
Пре свега, то је лабораторија за молекуларну дијагностику, уз нов простор и опрему захваљујући помоћи државе и делом сопственим средствима успели смо да постигнемо највиши ниво у домену молекуларне дијагностике.
Следећи  важан сегмент наше установе свакако је унапређење мониторинга ваздуха у Шапцу, обезбедили смо најбољу аутоматску мерну станицу која је заиста најмодернија у Србији, и једна од најмодернијих у Европи, проширили смо и мрежу за мониторинг на неколико нових мерних места у граду.
Такође, оно што нашу установу чини модерном и савременом јесте дигитализација, дигитализацијом услуга Завод за јавно здравље Шабац омогућио је и најудаљенијим пацијентима да у најкраћем року добију адекватну терапију од стране изабраног лекара, или лекара специјалисте.
Циљеве смо остварили , али смо спремни за све изазове који су пред нама!” поручио је директор наше установе и захвалио се свим гостима на помоћи и подршци поводом овог значајног дана и великог јубилеја Завода за јавно здравље Шабац.

Завод за јавно здравље Шабац своју мисију бриге о јавном здрављу не може испунити без учешћа целе заједнице, али и посебно заслужних појединаца.
Овогодишња добитница Захвалнице за допринос развоју јавног здравља у Шапцу је Мина Мијаиловић „Мама Ратница”.
Поводом своје стогодишњице Завод за јавно здравље Шабац установио је Повељу „Чувар здравља”. За нарочите заслуге и изузетан допринос раду и развоју Завода за јавно здравље Шабац,  Повеља „Чувар здравља” ове године  додељена је: Проф.др Сањи Радојевић Шкодрић директорици Републичког фонда за здравствено осигурање, Проф. др Верици Јовановић директорици Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” и министарки здравља Проф. др Даници Грујичић.

На Свечаној академији представили су се и солисти Културно-уметничког друштва „Абрашевић”, као и вишеструко награђивани професор гитаре Стеван Јовић.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs