У Заводу за јавно здравље Шабац обука за младе

У Заводу за јавно здравље Шабац почела је деветомесечна обука за младе до 30 година, са завршеном средњом школом или факултетом који су се у оквиру програма „Моја прва плата”  пријавили за плаћену стручну праксу.
Циљ програма „Моја прва плата” јесте да младим здравственим радницима и сарадницима, пружи прилику за стицање првог радног искуства, а да истовремено помогне послодавцима из приватног и јавног сектора да реше проблем недостатка стручног кадра.
Како наводи Завод за јавно здравље Шабац директор установе МСц. др Бранко М. Вујковић је овим поводом уручио пригодне поклоне и пожелео добро дошлицу полазницима Програма,као и много успеха и знања током стицања радног искуства.
Он је изразио захвалност Влади Републике Србије и Националној служби за запошљавање што су препознали овако значајан пројекат у здравству, који даје шансу младима да кроз деветомесечну обуку стекну радно искуство и добију посао.
Једна од младих полазника Марија Кукољ, захвалила се на на указаној шанси и истакла да се за пријаву на програм „Моја прва плата” одлучила како би кроз практичан рад комплетирала своје знање и како би једног дана могла да постане самосталан радник у оквиру своје струке.

„Глас подриња“ Изворни текст доступан на линку

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs