Informacija o stanju kvaliteta vode za piće iz vodovoda u Loznici

Na osnovu rezultata analiza uzoraka uzetih 18.07. 2014. godine utvrdili smo neispravnost u osam uzetih uzoraka. Neispravnost je nastala kao posledica radova na cevovodu i nedovoljnog ispiranja nakon izvršenih radova. Kao posledica toga, došlo je do promene organoleptičkih osobina vode u većem delu distributivnog sistema. Obzirom na vrstu neispravnosti, i činjenicu da je voda bila mikrobiološki ispravna, može se reći da nije bilo direktnog rizika po zdravlja stanovništva.

Pored toga, zbog izrazito promenjene boje i zamućenosti vode, opravdana su sva pitanja građana i privrednih subjekata i ustanova, koje smo i mi dobijali za pojašnjenje i savet za postupanje u nastaloj situaciji.

Iz svih navedenih razloga, po higijensko-epidemiološkim indikacijama uzeli smo uzorke dana 22. 07. i u toku večeri smo dobili potvrdu da su uzorci fizičko-hemijski ispravni. Mikrobiološka analiza je u toku.

Korisnicima preporučujemo obilno ispuštanje vode do poptunog izbistravanja.

Zavod za javno zdravlje će nastaviti da prati situaciju mimo redovne dinamike uzorkovanja, sa ciljem prikpuljanja informacija o stanju kvaliteta vode.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs