КОНКУРС ЗА ИЗБОР НАЈБОЉИХ ЛИКОВНИХ И ЛИТЕРАРНИХ РАДОВА

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ „ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ БАТУТ” ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА И ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ШАБАЦ ОДЕЉЕЊЕ ЗА ПРОМОЦИЈУ ЗДРАВЉА РАСПИСУЈУ КОНКУРС ЗА ИЗБОР НАЈБОЉИХ ЛИКОВНИХ И ЛИТЕРАРНИХ РАДОВА НА СЛЕДЕЋЕ ТЕМЕ:

  1. ЧУВАМ СВОЈЕ ЗУБЕ – ПОНОСИМ СЕ ОСМЕХОМ “
  2. „ПОДРЖИ ДОЈЕЊЕ! МАЈЧИНО МЛЕКО-НАЈБОЉА ХРАНА“
  3. „ПРАВИЛНА ИСХРАНА=ЗДРАВЉЕ“

Конкурс је намењен деци из предшколских установа и ученицима основних школа у Републици Србији. Циљ конкурса је да се подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему оралног здравља, правилне исхране и подршке дојењу као најоптималнијем начину исхране новорођенчади и одојчади.

 

За сваку од тема, по три најбоља ликовна рада у категорији предшколски узраст и по три најбоља литерарна и ликовна рада у категорији ученика – узраст I – IV разред основне школе и V-VIII разред основне школе, предшколске установе и школе могу да доставе на адресу:

Завод за јавно здравље Шабац

Одељење за промоцију здравља

ул. Јована Цвијића бр. 1, 15000 Шабац

са назнаком

„За конкурс – Недеља здравља уста и зуба“,односно

„За конкурс – Светска недеља дојења“ и

„За конкурс – Октобар месец правилне исхране“

најкасније до 31. октобра 2022. године.

Ликовни радови би требало да буду урађени на папиру, у формату блока број 5.

Најбољи ликовни и литерарни радови биће изабрани на нивоу округа, а затим се достављају Институту за јавно здравље Србије ”Др Милан Јовановић Батут” до 21. новембра 2022. године како би се прогласио и промовисао најбољи дечији рад за сваку од кампања и који ће бити штампан у виду постера током 2023. године.

Конкурс није наградног карактера, већ се кроз избор и промоцију најбољих дечијих радова подстиче здравствено васпитни рад. Најбољи радови биће изабрани и промовисани на окружном нивоу. Најбољи радови на националном нивоу биће постављени на сајту Института за јавно здравље Србије. Радови се не враћају већ ће бити коришћени за дизајн и штампање здравствено промотивног материјала у циљу континуиране промоције здравих стилова живота.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs