Лозница против дрога

Представници Завода за јавно здравље Шабац др Драгана Радојичић спец. епидемиологије, помоћник директора за медицинске послове из области епидемиологије и  микробиологије и Жељка Нинковић мастер јавног здравља у Одељењу за промоцију здравља  21.07.2021. присуствовале су састанку у Градској управи Града Лозница поводом формирања тима за заштиту права рањивих група погођених проблемом зависности и презентације локалног акционог плана “Лозница против дрога“.

Канцеларија за борбу против дрога Владе Републике Србије и Удружење “Излазак“ дали су иницијативу да са актерима локалне самоуправе, државним институцијама и организацијама са подручја града Лознице, организују састанак поводом формирања мултидисциплинарног тима који би имао за циљ успостављање квалитетније сарадње и координације релевантних актера у заштити права рањивих категорија погођених проблемом зависности или су у ризику од настајања исте.

Закључак састанка је био да у борби против болести зависности и злоупотребе дрога учешће морају да узму сви сегменти друштва са посебним акцентом на превенцији и превентивном раду који се мора  спроводити у континуитету.  Ефекти превентивних мера се морају мерити евалуацијом.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs