Mobilni mamograf u Malom Zvorniku

Mobilni mamograf će u skladu sa Planom sprovođenja Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke, raditi na teritoriji opština mačvanskog i kolubarskog okruga, u kojima zdravstvene ustanove ne poseduju mamografe za obavljanje ovih preventivnih pregleda.

Obaveštavaju se građani opštine Mali Zvornik da će ispred Doma zdravlja u Malom Zvorniku biti postavljen mobilni mamograf od 23.03.2016. do 27.04.2016. godine.

Radno vreme mobilnog mamografa je od 10-18 sati.

Pozivaju se sve žene starosne dobi od 50-69 godina da dođu na preventivni pregled. Pregled je besplatan i nije potrebno da pacijent ima overenu zdravstvenu knjižicu. Sam pregled traje oko 20 minuta, a rezultati stižu poštom na kućnu adresu za oko šest nedelja. Ovi pregledi su izuzetno značajni, naročito za ciljnu grupu žena od 50-69 godina, jer se mamografskim pregledom mogu uočiti promene koje dovode do raka dojke u ranoj fazi, kada je procenat uspešnog izlečenja preko 90% .
U cilju povećnja obuhvata mamografskim pregledom, na skrining mamografiju mogu se odazvati i žene od 40-49 godina

Realizacija pregleda mobilnim mamografom u Malom Zvorniku rezultat je saradnje Ministarstva zdravlja, Kancelarije za skrining raka, Instituta za medicinu rada „dr Dragomir Karajović“, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Zavoda za javno zdravlje Šabac, Opštine Mali Zvornik,  Doma zdravlja Mali Zvornik.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs