Mobilni mamograf u Vladimircima

Mobilni mamograf  će u skladu sa Planom sprovođenja Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke,  raditi na teritoriji opština mačvanskog i kolubarskog okruga, u kojima zdravstvene ustanove ne poseduju mamografe za obavljanje ovih preventivnih pregleda.

Obaveštavaju se građani opštine Vladimirci da će ispred Doma zdravlja u Vladimircima biti postavljen mobilni mamograf od 11.02.2016. do 23.03.2016. godine. Radno vreme mobilnog mamografa je od 10-18 sati.

Pozivaju se sve žene starosne dobi od 50-69 godina da dođu na preventivni pregled. Pregled je besplatan i nije potrebno da pacijent ima overenu zdravstvenu knjižicu. Sam pregled traje oko 20 minuta, a rezultati stižu poštom na kućnu adresu za oko šest nedelja. Ovi pregledi su izuzetno značajni, naročito za ciljnu grupu žena od 50-69 godina, jer se mamografskim pregledom mogu uočiti promene koje dovode do raka dojke u ranoj fazi, kada je procenat uspešnog izlečenja preko 90% i to od jedne do tri godine pre nego što se bilo šta može napipati ginekološkim pregledom.

Realizacija pregleda mobilnim mamografom u Vladimircima rezultat je saradnje Ministarstva zdravlja, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Zavoda za javno zdravlje Šabac, Opštine Vladimirci,  Doma zdravlja Vladimirci i Fonda B92.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs