Трибина „Направи добар избор”

У сали Медицинске школе у Шапцу одржана је Трибина под називом “Направи добар избор“ у организацији Мултидисциплинарног тима за борбу против дрога  Града Шапца, Завода за јавно здравље Шабац, Спортског савеза Шапца и Медицинске школе „Др Андра Јовановић“.
Болести зависности представљају велики јавноздравствени проблем  и неопходно је подићи свест становништва о штетним ефектима дрога као и мобилисање целокупног друштва за укључивање у активности на сузбијању њиховог коришћења. Директор Завода за јавно здравље Шабац МСц. др Бранко Вујковић послао је пoруку младима да је веома важно у животу направити добар избор и да су бављење спортом и физичка активност једни од главних елемената за очување и унапређење здравља.

На данашњој Трибини представљени су резултати Европског истраживања о употребама психоактивних супстанци међу ученицима првих разреда средњих школа у Србији које је спроведено 2019. год. Учешће на Трибини узели су и успешни спортисти, носиоци великих националних и међународних признања у спорту који су дали пример како је  важно у животу направити добар избор.

 

 

 

 

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs