Одсек за ДДД послове

Шеф одсека за ДДД: др Драгана Радојичић, спец. епидемиологије

Дезинфекција:

Подразумева уништавање или инактивирање одређене врсте микроорганизама у одређеном степену њиховог развоја. Послови дезинфекције изводе се под надзором лекара специјалисте епидемиолога, а спроводе га виши санитарни техничари и санитарни техничар. Дезинфекцију вршимо на отвореним површинама у објектима (стамбене зграде, фабрике, магацини, ресторани, спортски објекти, школе, предшколске и здравствене установе) и на радним површинама у фабрикама и објектима за припрему хране, продајним објектима и превозним средствима.

Дезинсекција:

Подразумева сузбијање и уништавање штетних инсеката у објектима (зграде, игралишта, депоније, фабрички кругови, фабрике, магацини, ресторани, спортски објекти, предшколске , школске и установе за смештај старих лица). Такође вршимо услуге сузбијања комараца и крпеља на отвореним површинама (паркови, дворишта, пијаце, фабрички кругови и тд.).

Дератизација:

Подразумева сузбијање и уништавање штетних глодара. Овај сегмент наших услуга спроводи се под надзором лекара специјалисте епидемиолога, а спроводе га обучени виши санитарни техничари, санитарни техничар. Дератизација се спроводи у објектима (стамбене зграде, фабрике, магацини, ресторани, предшколске, школске и установе за смештај старих лица) као и на свим отвореним површинама.

Одељење за ДДД поседује сва потребна решења од стране ресорних министарстава за обављање послова из области ДДД-а .Сви радници ове службе су едуковани од стране надлежне куће и сваке године примењује све иновације.Послови се обављају у складу са захтевима стандарда СРПС ИСО 9001:2008 као и ХАЦЦП система. Наша стручна Служба у могућности је да цењеним коминтентима понуди израду Планова и комплетно вођење документације које ови стандарди захтевају. У раду примењујемо сертификоване, високо квалитетне препарате који не угрожавају здравље људи, животиња и животне средине.

Радно време: 07-15 часова

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs