САОПШТЕЊЕ:

Завод за јавно здравље Шабац је неколико пута, на различите начине упозорио Команданта Штаба за ванредне ситуације Града Шапца о значају укидања ванредне ситуације пре почетка школске године када се за то стекну епидемиолошки услови. Нажалост, не само да Небојша Зеленовић није укинуо ванредну ситуацију, него је у  свом маниру наставио да износи неистине, и да користи пропагандну машинерију плаћену новцем грађана Шапца.

У покушају да анатемише институцију, која се поред конкретне борбе против епидемије COVID-19 у Мачванском округу, у “Његовом слободном” Граду  бори и против дезинформација и лажи, које поред њега шире и „слободни медији“ у борби за динар и наклоност одлазећег Команданта, Небојша Зеленовић жели да побегне од одговорности за сва своја нечињења која су угрозила здравље наших суграђана. Да ли су у питању најстарији корисници социјалне заштите, или најмлађе рањиве категорије, њему није важно, јер му је власт очигледно важнија од здравља грађана.    Чињенице су да „слободни медији“ добијају десетине милиона динара из буџета, а да се за јавно здравље и програме за очување здравља издваја 4 милиона динара. Чињенице су додуше, и да се за третирање амброзије (важну јавно здравствену меру) годинама из градског буџета „некоме“ издваја на десетине милиона динара, а да  грађани Шапца и здравствени систем нашег Града добро осећају ефекте таквих „третирања“.     Чињенице су и да Завод за јавно здравље Шабац поздравља издвајање новца из градског буџета за изградњу канализационе мреже, као важан корак у превенцији заразних болести, али су и чињенице да такву меру не треба спроводити само на бирачким местима, и то кад јој време није, јер је одлуком Штаба за ванредне ситуације Града Шапца у Шапцу још увек време ванредне ситуације. Јасно нам је да „живот мора да стане“ да би Небојша Зеленовић, несрећни Командант, продужио своје представе, али и реализовао још неку своју инвестицију, па макар то све било на штету здравља наших суграђана и озбиљних здравствених институција. Завод за јавно здравље Шабац, стожер је јавног здравља на територији Мачванског округа скоро цео век, и у свим неприликама је одговорно чувао здравље свих суграђана, и то ће и наставити без обзира ко је Командант.      

Грађани Шапца, носите маске, дезинфикујте руке, а поред физичке дистанце  неопходно је да као посебну меру, „шабачки модел“ у очувању јавног здравља, примените и менталну дистанцу од Небојше Зеленовића и „слободних медија“.

Завод за јавно здравље Шабац

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs