Svetski dan voda, 22. mart

Usvajanjem rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija u decembru 1992. godine određeno je da se 22. marta svake godine obeležava Svetski dan voda saglasno preporukama Konferencije Ujedinjenih Nacija o zaštiti životne sredine i održivom razvoju.

Cilj obeležavanja Svetskog dana voda je podsećanje na značaj vode za život i zdravlje svog živog sveta na našoj planeti. Tema Svetskog dana voda 2016. godine je VODA I POSLOVI.

Na Svetski dan vode ljudi svugde u Svetu pokazuju da brinu i da imaju moć da naprave promene. Ove godine mnogi će biti fokusirani na to da voda i posao mogu da promene ljudski život. Skoro svi poslovi na neki način povezani sa vodom.

Obeležavanje ovogodišnjeg Svetskog dana voda ima za cilj da prikaže kako dovoljna količina i kvalitet vode može promeniti život radnika, sredstava za život pa čak i da transformiše društvo i ekonomiju. Tema je usmerena na jačanje saradnje u okviru institucija, korisnika socijalnog i ekonomskog sektora da bi se postigao konsenzus o održivim ciljevima razvoja, koji se najviše odnosi na potrebe za vodom u budućnosti. Saradnja u oblasti voda ima etičku, socijalnu, političku, institucionalnu i ekonomsku dimenziju i prepoznaje se kao dobar bilans između potreba i prioriteta u ovoj oblasti.

.

Zajedno do cilja: zdravlja stanovništva i bezbedne životne sredine!

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs