Унапређење здравствене заштите на примарном нивоу

Директор наше установе МСц.др Бранко М. Вујковић током јучерашњег дана присуствовао је састанку са председником Општине Коцељева Душаном Илинчићем и директором Дома Здравља „Др Даринка Лукић” Коцељева др Ненадом Мандићем.

Директор наше установе истакао је да је подршка коју локална самоуправа пружа Дому здравља Коцељева од великог значаја за унапређење здравствене заштите становништва као и  то да је Дом здравља Коцељева први Дом здравља на Мачванском округу који ће бити дигитално повезан са лабораторијом наше установе, ово унапређење лабораторијског информационог система представља важан корак ка подизању квалитета и ефикасности здравствене заштите.

Током састанка разговарало се о могућности детекције и генотипизације хуманих папилома вируса (15 генотипова) у нашој лабораторији за молекуларну дијагностику, као и о броју вакцинисаних особа у протеклом периоду на подручју Општине Коцељева, са посебним освртом на имунизацију против ХПВ вируса, јер вакцина представља једино оружје у заштити од ХПВ-а, који може да доведе до малигних обољења.

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs