Специјално признање „ВеличанствеНЕ ХПВ“ Заводу за јавно здравље Шабац за допринос у борби против ХПВ у Србији

Поводом Светског дана елиминације рака грлића материце, у Свечаној сали Деканата Медицинског факултета, Универизтета у Београду, Удружење за борбу против рака грлића материце и јајника „Проговори”, организовало је пригодну свечаност и доделу признања „ВеличанствеНЕ ХПВ“ институцијама и појединцима за изузетан допринос у подизању свести опште и стручне јавности, као и обухвату имунизације против ХПВ у Србији.

Специјално признање испред Завода за јавно здравље Шабац примио је директор МСц.др Бранко Вујковић и овом приликом поручио да за здравију будућност Србије нема важнијег питања од здравља наше деце, као и да наши грађани Србије имају најбољу заштиту од једног рака, а то је рак грлића материце који је један од главних узрочника смрти, али и лошег квалитета живота код жена које преживе ову малигну болест, саопштио је Завод за јавно здравље Шабац.

Поред захвалности за Горицу Ђокић и целом тиму Удружења “Проговори”, посебну захвалност упутио је Проф. др Сањи Радојевић Шкодрић, јер је посвећено радила на томе да најквалитетнија и најбезбеднија вакцина која постоји у свету, тј ГАРДАСИЛ 9 – ХПВ вакцина против 9 сојева вируса, буде доступна и у Србији. Такође захвалност је упутио и Проф. др Верици Јовановић, првој дами у систему јавног здравља, за неуморну борбу против свих заразних и незаразних болести у нашој земљи.

 

„Глас подриња“ Изворни текст доступан на линку

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs