Обавештење

Завод за јавно здравље Шабац је данас добио обавешетење од ЈКП Водовод Шабац, као и од грађана да је дошло до појаве велике замућености и промене органолептичких особина воде у поједним деловима града која су прикључена на градски водовод у Шапцу. Промена изгледа и боје воде је последица радова на мрежи које је изводио ЈКП Водовод Шабац.
Завод за јавно здравље Шабац је у том периоду извршио узорковање воде за пиће у деловима града где је било пријава неисправности. Приоритет за узорковање је био на точећим местима које користи већи број људи, као и местима где су присутне вулнерабилне група становништва. Данашњи резултати испитивања су завршени за део који се односи на физичко-хемијска испитивања и нису нађена никаква одступања у односу на квалитет прописан Правилником о хигијенској исправности воде за пиће.
Обзиром да су грађани пријавили објективан проблем видљиво измењеног квалитета воде, препоручујемо да испустите већу количину воде на свим точећим местима у домаћинству, до потпуног избистравања. Уколико су на славинама присутне мрежице, обавезно их треба демонтирати. Поред тога, потребно је да пријавите појаву замућења ЈКП Водовод Шабац и надлежним инспекцијама.
Завод за јавно здравље Шабац ће у сарадњи са Санитарном инспекцијом и ЈКП Водовод Шабац наставити да интензивно прати ситуацију и у складу са локацијама где су грађани пријављивали промене изгледа воде додатно проверавати квалитет воде.

Центар за хигијену и хуману екологију Завода за јавно здравље Шабац

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs