Здравствено васпитно предавање за родитеље на тему: „Имунизација ММР вакцином”

У оквиру пројекта СЗО и Института за јавно здравље ”Др Милан Јовановић Батут”  ”План допунске имунизације вакцином против ММР-а све пропуштене деце рођене од 2014-2020.године”, Завод за јавно здравље Шабац је извршио надзор у приватним предшколским установама на подручју града Шапца, том приликом је договорено да се за све заинтересоване родитеље одржи здравствено васпитно предавање о важности имунизације вакцином против ММР-а што је крајем 2022. године  и учињено у просторијама Завода за јавно здравље Шабац.
Предавање за родитеље је одржала др Драгана Радојичић, спец. епидемиологије и помоћник директора за послове јавног здравља из области епидемиологије и микробиологије, која је овим путем позвала родитеље да размисле још  једном и верују свом педијатру, јер ризик од развоја компликација након инфекције вирусом морбила је за одређене ентитете неколико десетина пута већи него након примања вакцине.

УНАПРЕЂЕЊЕ РУТИНСКЕ ИМУНИЗАЦИЈЕ-ДОПУНСКА ИМУНИЗАЦИЈА ПРОПУШТЕНИХ ГОДИШТА ММР ВАКЦИНОМ – Завод за јавно здравље (zjz.org.rs)

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs