ДОПУНСКА ИМУНИЗАЦИЈА ПРОПУШТЕНИХ ГОДИШТА ММР ВАКЦИНОМ НА ТЕРИТОРИЈИ ПЕТ ОКРУГА У СРБИЈИ

Дана 26.10 2023. године одржан је састанак у ИЈЗС “Др Милан Јовановић- Батут” са окружним координаторима за имунизацију који су укључени у пројектне активности на унапређењу рутинске имунизације – допунску имунизацију пропуштених годишта, које су подржане од стране СЗО. Састанку су присуствовали координатори са територије пет округа на чијим територијама су забележене општине са најнижим вредностима обухвата ММР вакцином у претходној 2022.години (ЗЈЗ Ваљево, ЗЈЗ Шабац, ЗЈЗ Ужице, ЗЈЗ Крушевац, ЗЈЗ Лесковац), представници СЗО, као и представници Одељења за надзор над ВПБ и имунизацију ИЈЗС.

Договорено је да се, у складу са дописом и уз координацију ИЈЗС, уради ситуациона анализа обухвата ММР вакцином на нивоу сваке општине, микропланови зваки округ/општину где ће се спроводити активности допунске имунизације, наком ревизије вакциналних картотека деце која су рођена у периоду 2015-2021 (седам генерација).

Пројекат СЗО са ИЈЗ Србије спроводи се у временском периоду октобар 2023.- фебруара 2024. године. На Мачванском округу предвиђена је допунска имунизација у две општине и то у  ДЗ Лозница и ДЗ Владимирци, који су имали најнижи обухват ММР вакцином.

 

 

 

 

                                                                                Центар за контролу и превенцију болести

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs