Завод за јавно здравље Шабац домаћин делегацији руководилаца здравствених установа из Републике Киргистан

Завод за јавно здравље Шабац био је домаћин делегацији руководилаца здравствених установа из Републике Киргистан у оквиру студијског путовања о менаџменту здравственог система у Србији које је организовао Еуро Хеалтх у сарадњи са Центром Школа јавног здравља и Институтом за социјалну медицину Медицинског факултета Универзитета у Београду, наводи се у саопштењу те установе.

Након посете Клиничком центру Србије и Институту за јавно здравље Србије „ Др Милан Јовановић – Батут“, Завод за јавно здравље Шабац је организовао посету Дому здравља „Др Драга Љочић“ и Заводу, где су се руководиоци установа из Републике Киргистан упознали са организацијом система здравствене заштите на окружном и на нивоу примарне здравствене заштите.

Директор Завода др Бранко Вујковић је гостима из Киргистана, поред организације здравственог система на регионалном нивоу, презентовао и историјат развоја те установе, као и пут развоја једног здравственог менџера у здравственом систему Србије.

Професорка Медицинског факултета у Београду, управница Института за социјалну медицину Проф. др Весна Бјеговић Микановић, водећи стручњак у региону из области здравствене политике и менаџмента у здравству, поздрављајући скуп је истакла значај едукације здравствених менаџера у систему здравствене заштите у Србији, као и да је др Бранко Вујковић, као Мастер менаџмента у систему здравствене заштите пример формално образованог менаџера у здравству са одличним резултатима на свим руководећим функцијама које је вршио у оквиру здравственог система на локалном и регионалном нивоу.

Гости из Републике Киргистан су након интензивне дискусије са директором наше установе, обишли организационе јединице наше установе, изражавајући захвалност на гостопримству и свему ономе што су могли да чују и виде у току своје посете Шапцу и Србији, додаје се у саопштењу Завода.

„Глас подриња“ Изворни текст доступан на линку 

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs