Посета Првом Националном центру за подршку и едукацију оболелим особама од рака дојке и рака грлића материце

Директор наше установе МСц. др Бранко Вујковић посетио је Први Национални центар за подршку и едукацију оболелим особама од рака дојке и рака грлића материце „Милица” који се налази у Београду у просторијама Дома здравља Стари Град на Топличином Венцу.
Председница Весна Бонџић представила је директору наше установе начин рада Женског центра „Милица” чији циљ заправо јесте да помогне особама које пролазе кроз процес лечења од рака дојке и рака грлића материце као и члановима њихових породица, али је сасвим сигурно и велика подршка здравственом систему. Током састанка разговарали су о постигнутим резултатима, проблемима у превенцији али и лечењу разменивши искуства са становишта пацијента и струке.
Директор наше установе истакао је колико је важно да сви заједно подржимо и помогнемо да жене добију праве и тачне информације док пролазе кроз процедуру лечења, као и да ширимо информацију о постојању овог Центра.
Пружање искуствене подршке оболелима и члановима њихових породица врши се сваког радног дана од 10-14h, путем бесплатне телефонске линије 0800 40 40 40 и лично у Центру, од стране едукованих искуствених консултаторки и хероина које су завршиле своје лечење и едукацију из области онкологије од стране стручњака, чланова Удружења медикалних онколога Србије (УМОС).

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs