Програм стручног оспособљавања „Моја прва плата”

У Заводу за јавно здравље Шабац почела је деветомесечна обука за младе до 30 година, са завршеном средњом школом или факултетом који су се у оквиру програма „Моја прва плата”  пријавили за плаћену стручну праксу.
Овим поводом директор наше установе МСц. др Бранко М. Вујковић уручио је пригодне поклоне и пожелео добродошлицу полазницима Програма, као и много успеха и знања током стицања радног искуства у нашој установи, велику захвалност упутио је Влади Републике Србије и Националној служби за запошљавање што су препознали овако значајан пројекат у здравству, који даје шансу младима да кроз деветомесечну обуку стекну радно искуство и добију посао.
Марија Кукољ једна од младих полазника, захвалила се на указаној шанси и истакла да се за пријаву на програм „Моја прва плата” одлучила како би кроз практичан рад комплетирала своје знање и како би једног дана могла да постане самосталан радник у оквиру своје струке.
Пријављивање кандидата завршено је у децембру, после чега је уследио одабир, а они који су испунили критеријуме сада имају прилику да стекну радно искуство и нова знања у области јавног здравља у нашој установи.
Циљ програма „Моја прва плата” јесте да младим здравственим радницима и сарадницима, пружи прилику за стицање првог радног искуства, а да истовремено помогне послодавцима из приватног и јавног сектора да реше проблем недостатка стручног кадра.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs