Манифестација под слоганом “Ретки су снажни, ретки су важни”

Сваког задњег дана фебруара у свету се обележава Међународни дан ретких болести.
Удружење “Да будемо сви једнаки” из Шапца које окупља породице деце са сметњама у развоју и ретким болестима као и самохране родитеље, већ пет година за редом обележава овај датум манифестацијом на Тргу шабачких жртава.
Ове године обелезавамо под слоганом “Ретки су снажни, ретки су важни” и имамо у плану да подигнемо свест код људи о томе да постоји неко ко је другачији, али не мање важан нашем друштву. Говорићемо о ретким болестима, услузи социјалне заштите на локалном нивоу и могућности унапређења положаја особа са ретким болестима.

Манифестација ће имати музички програм и осликавање лица у три боје у знак подршке особама са ретким болестима.
Поводом обележавања Међународног дана ретких болести, присутнима ће се обратити организатор и председник удружења “Да будемо сви једнаки “, Мина Мијаиловић, градоначелник града Шапца Александар Пајић, представник Завода за јавно здравље Шабац, Јелена Милошевић, члан градског већа за социјалну политику и Мирољуб Николић директор Царитас-а.
Нашу манифестацију подржава Градска управа града Шапца, Центар за социјални рад, Канцеларија за младе града Шапца, ОШ “Свет Сава”, удружење “Живимо заједно”.
Овом приликом, позивамо Вас да Вашим присуством увеличате овај догађај и да се придружите нашој манифестацији у уторак 28.02.2023. године на Тргу шабачких жртава од 12 до 13:30 часова, како би на тај дан наш град на најбољи могући начин послао слику подршке реткима.
У случају временских непогода, манифестација ће се одржати у Културном центру, улица Господар Јевремова 12, Шабац.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs