Програм “Моја прва плата”и ове године се успешно реализује у Заводу за јавно здравље Шабац

Деветомесечна обука за младе до 30 година, са завршеном средњом школом или факултетом, у оквиру програма “Моја прва плата” почела је у Заводу за јавно здравље Шабац од 18. јануара.
Примљена су четири кандидата: Мирјана Зарић, струковни санитарно – еколошки инжењер, Огњен Драгићевић, лаборант, Данијела Вукотић, дипломирани инжењер технологоије и Марија Кукољ струковни санитарно – еколошки инжењер.

Марија Кукољ (Фото: Глас Подриња)

-Овај програм је одлична идеја и током њега могу да унапредим своје знање поред својих старијих и искуснијих колега. Прилика која се не пропушта и која ми омогућава да се покажем у најбољем светлу и да покажем све своје способности. Желим да се захвалим Влади Републике Србије, Заводу за јавно здравље Шабац, директору установе и колегама, рекла је Марија Кукољ.

Програм “Моја прва плата” је почео да се реализује од 2020. године, а ЗЗЈЗ за њега аплицира од 2021. Двоје младих који су се стручно оспосовљавали у ЗЗЈЗ ранијих година, након завршеног програма добило је уговоре о раду и остало у овој установи. Марија Ивановић била је први полазник програма у ЗЗЈЗ и остала је да ради у овој установи.

Марија Ивановић (Фото: Глас Подриња)

-Пре две године добила сам прилику да своју стручну праксу почнем у ЗЗЈЗ и након успешно завршене деветомесечне обуке добила сам још идеалнију шансу, а то је уговор о запослењу. Заиста сматрам да је овакав вид стручен праксе добра прилика за нас младе да своје теоријско знање допунимо у адекватном радном окружењу са својим колегама и сарадницима, да стекнемо прво радно искуство и да за све то време добијамо финансијску надокнаду као додатну подршку и мотивацију, каже Марија Ивановић.

Полазници обуке са завршеним факултетом примаће 34.000 динара, а са средњом школом 28.000 динара.

Др Бранко Вујковић (Фото: Глас Подриња)

-Важна подршка Владе Републике Србије нашој установи. Наша установа је орјентисана на пријем здравствених радника и сарадника и ове године смо примили два високоструковна санитарно – еколошка инжењера, једног дипломираног инжењера технологије и једног лабораторијског техничара. Поред тога што ће бити плаћени током овог стручног оспособљавања, они ће имати прилику да виде шта ЗЗЈЗ ради, да прођу све центре и службе наше установе, стекну додатне практичне компетенције, али и да ми сагледамо ко је од њих најбољи и по истеку овог програма определимо неког од њих или све за запошљавање на одређено или неодрђено време. Ово је једна програм који има много смисла. Важан је, како за кандидате да буду мотивисани, плаћени за оно што раде и упознају ближе установе, за нас као послодавце је важно да добијемо дефицитаран кадар, рекао је директор ЗЗЈЗ Шабац МСц др Бранко Вујковић.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs