Квалитет ваздуха у Шапцу и на мобилној апликацији

Праћење квалитета ваздуха у Шапцу могуће је и путем андроид и iPhone апликације „Чувар здравља“ Завода за јавно здравље Шабац.
По креирању апликације грађанима су били доступни подаци о квалитету ваздуха, али су они били на недељном нивоу, што је захтевало додатно унапређење система мониторинга. Постављањем мерне станице у Шапцу код Ватрогасне станице у Шапцу, у Поп Лукиној Улици, омогућен је аутоматски мониторинг квалитета ваздуха од 1. августа.

Директор наше установе МСц. др Бранко М. Вујковић за @гласподриња говорио је о праћењу квалитета ваздуха у Шапцу и путем мобилне апликације „Чувар здравља“. 👇🌳📲

„Сви грађани врло једнставно могу да прате параметре на апликацији што значајно олакшава њен визуелни изглед. Треба поменути да је апликација директно повезана са сајтом Шабац Еко. Погледом на аватара који смо назвали „Шабац Еко”, грађани на основу његове боје могу лако сазнати више о ваздуху у Шапцу у том тренутку. Кликом на аватара добијају додатне информације и препоруке за понашање.
У плану је да грађанима буду доступне и нотификације како би знали када је ваздух у одређеном тренутку у одређеној категорији. Ово је посебно важно за оне који припадају некој од осетљивих група, али ће бити значајно за све. На овај начин биће обавештени, а неће морати да проверавају параметре у апликацији, довољно ће бити да је инсталирају на својим мобилним уређајима.”
Овим путем директор наше установе МСц. др Бранко М. Вујковић позвао је све грађане да дају своје сугестије и предлоге.

линк за преузимање апликације на андроид уређајима: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cuvar.zdravlja2021&hl=sr&gl=US

линк за преузимање апликације на iphone уређајима: https://apps.apple.com/hr/app/cuvar-zdravlja-2021/id1591593383

 

„Глас подриња“ Изворни текст доступан на линку

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs