Награда „Др Драга Љочић” директору наше установе МСц.др Бранку Вујковићу

У Научно-образовном и културном центру „Вук Караџић“ који за свој основни циљ има заштиту српског нематеријалног наслеђа, неговање и популарисање српске културе, а пре свега свега српског језика и ћирилчког писма, одржана је свечана академија поводом доделе награда „др Драга Љочић“.
Награда се додељује за изузетна достигнућа као и за значајан допринос у промоцији и унапређењу здравља и благостања јавности. Ова награда представља изузетно признање за све који настављају борбу др Драге Љочић за унапређење здравља и добробити заједнице.
Међу 17. додељених награда, Велика Повеља „др Драга Љочић“ додељена је и директору наше установе МСц.др Бранку Вујковићу, он се том приликом захвалио свима што чувају сећање на оне који су били и који јесу мера вредности. Посебно задовољство изразио је што из најпознатијег села у Србији, из европског и српског Тршића, родног места реформатора српског језика, и једне од наших најзначајнијих личности Вука Стефановића Караџића, шаљемо поруку о мерама вредности.
„ И Вука Караџића и нашу др Драгу Љочић красили су исте врлине – морални и лични интегритет, пожртвованост и љубав према српском народу. Наша Драга Љочић, била је прва лекарка у Србији, четврта у Европи. Она је и пример праве борбе за родну равноправност , за јаке жене које чувају своју породицу, и које се боре за своја права и образовање. Нашој деци дугујемо такве вредности, и у борби за њих не смемо одустати.“ истакао је за сам крај директор Завода за јавно здравље Шабац МСц. др Бранко Вујковић.

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs