Дечије одељење у Бањи Ковиљачи обележило 34 године постојања

Дечије одељење у Бањи Ковиљачи обележило је 34 године постојања, а тим поводом је организован стручни скуп на којем су се окупили медицински стручњаци како би разменили своја искуства и знања.
Скуп је отворио директор Бање Ковиљаче Прим. мр сци. мед др Александар Јокић, који је у свом уводном говору истакао значај дечијег одељења за лечење деце са различитим здравственим проблемима. Он је нагласио да је Бања Ковиљача препозната као једна од најбољих бања у Србији за лечење деце, што потврђују и многе успешне приче о излеченим пацијентима. Стручни медицински тимови, модерна опрема и специјализовани третмани омогућавају деци да се лече на најбољи могући начин, а бања нуди и различите активности за децу како би им пружила подршку и подстакла их на дружење и забаву.Бања Ковиљача се показала као лидер у области педијатрије, а њен рад и успешни резултати у лечењу деце су инспирација и мотивација за даље унапређење рада на пољу дечије медицине.
Присутнима на стручном скупу обратио се и директор Завода за јавно здравље Шабац МСц. др Бранко Вујковић и честитао овај значајан јубилеј и 34 године посвећене бриге о деци,сјајним резултатима, успесима и на бројкама о излеченим пацијентима. Још једном је изразио захвалност целом тиму лекара и медицинског особља на челу са директором Специјалне болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача што су у данима најтежег изазова по јавно здравље не само за грађане Мачванског округа вец и целе Србије отворили своје капацитете и ставили се на располагање држави у борби против пандемије COVID-19, и помогли нам да на један врхунски начин изадјемо као победници.

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs