Obeležen Svetski dan civilne zaštite

Povodom 1. marta, Svetskog dana civilne zaštite, u Šapcu je 27. februara održana centralna svečanost na kojoj su dodeljena priznanja pravnim licima i pojedincima koji su dali svoj doprinos i istakli se nesebičnim zalaganjem u toku trajanja vanredne situacije proglašene na teritoriji grada i opština Mačvanskog upravnog okruga u 2014. godini.

Civilna zaštita u Srbiji ponovo dobija na značaju i intenzivno se radi na njenom jačanju i vraćanju ugleda. Cilj je uspostavljanje pravovremenog i efikasnog odgovora društva na izazove i rizike, formiranjem operativnih snaga civilne zaštite koje se mogu dobro opremiti i obučiti za delovanje u vanrednim situacijama.

Svečanost je održana u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, a među onima koji su dobili zahvalnice bio je i Zavod za javno zdravlje u Šapcu. Za učešće u akcijama zaštite i spasavanja, kao i unapređenja civilne zaštite, ovu ustanovu za priznanje zajednički su predložili načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Odeljenje za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca.

Obeležavanjem Svetskog dana civilne zaštite, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije želi da utiče na podizanje nivoa svesti o značaju pripremljenosti građana i njihovom poznavanju bezbednosnih i zaštitnih mera u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko-tehnoloških i drugih nesreća i opasnosti.

Zahvalnica ZZZ

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs