Саопштење

Завод за јавно здравље Шабац честита Александру Прици, председнику управног одбора Асоцијације Дуга, именовање на место потпредседника Републичке Комисије за борбу против HIV/AIDS-a и туберкулозе.

Поред господина Прице чланове Комисије чине представници Министарстава, Института за јавно здравље Србије, Специјалне болнице за болести зависности, Клинике за инфективне и тропске болести, чланови Одбора за здравље и породицу Народне скупштине Републике Србије, као и представници НВО сектора који се баве борбом против ових заразних болести и представник Светске здравствене организације.

Задаци комисије су да разматра, ситуациону анализу у области HIV/AIDS-a и туберкулозе, да планира, израђује и прати стратешка документа у борби против ових болести, и да у координацији са Глобалним фондом и свим другим заинтересованим странама спроводи све активности за превенцију и унапређење положаја особа оболелих од AIDS-a и туберкулозе.

Асоцијација Дуга је невладина организација основана 2004. године са седиштем у Шапцу. Реализацијом низа пројеката из области здравствене и социјалне заштите, превенцији HIV инфекције, и побољшању положаја особа оболелих од AIDS-a, не само на територији Мачванског округа, већ и целе Србије, Асоцијација Дуга значајан је партнер свим државним институцијама које се боре за очување јавног здравља.

Завод за јавно здравље Шабац ће увек подржати активности свих организација које су чувари здравља и које својим свакодневним залагањем показују да “мало доброте човека према човеку више вреди него силна љубав према човечанству”.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs