Завод за јавно здравље Шабац је од Министарства здравља Републике Србије добио два наменска возила

После више од деценије, Завод за јавно здравље Шабац је од Министарства здравља Републике Србије добио два наменска возила за наш Центар за контролу и превенцију болести, која ће нам омогућити да лакше стигнемо до најудаљенијих делова нашег Округа, као и већу брзину, али и квалитет рада наших тимова у борби са пандемијом.

Након донације возила у септембру, које је опремљено преносивим фрижидером и додатном опремом која омогућава дистрибуцију вакцина уз обезбеђивање хладног ланца самим тим и повећања доступности вакцина и у удаљеним здравственим станицама, у току јучерашњег дана преузели смо и теренско возило марке Шкода за наш Центар, изјавио је директор наше установе др Бранко Вујковић. Он се овом приликом захвалио Министарству здравља Републике Србије, али и донаторима из ЕУ, који су поред донације возила, определили значајна финансијска средства за запошљавање дефицитарног кадра у борби са пандемијом у здравственим установама Републике Србије.

Др Драгана Радојичић, епидемиолог и нечелник Центра за превенцију и контролу болести
Завода за јавно здравље Шабац рекла је да постоји благи пад броја заражених на
територији Мачванског управног округа, али да је епидемиолошка ситуација и даље нестабилна. Свакодневне су осцилације у броју ковид позитивних на овој територији. Др Радојичић је рекла да бројеви јесу мањи, али оно што се посматра, а то је позитивност, она је и даље јако висока и то је оно што забрињава. Највише има породичних контаката, односно целе породице су оболеле. Посебно је истакла значај поштовања превентивних мера и вакцинације. Др Радојчић је рекла да је последње седмице повећан је бројем вакцинисаних првом дозом, док је највеће интересовање за трећу дозу. Увођење зеленим сертификата је утицало на повећање броја вакцинисаних међу млађом популацијом.

Поред донираних возила, наша установа је крајем прошле године набавила и једно теренско возило марке Дачиа Докер за наш Центар за хигијену и хуману екологију, тако да је сада наш возни парк значајно зановљен, и броји укупно 14 возила.

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs