Пројекат Подршка промоцији вакцинације против Covid-19 у Србији

„Одрживост кроз унапређени модел комуникације који укључује заједницу“

 

У оквиру реализације Пројекта „Подршка промоцији вакцинације против Covid-19 у Србији“ у организацији Светске здравствене организације 28.04 априла у Хотелу Мокси у Београду одржан је завршни догађај на тему “Одрживост кроз унапређени модел комуникације који укључује и заједницу“. Испред Завода за јавно здравље Шабац присутна је била др Драгана Радојичић, спец. епидемиологије, помоћник директора за послове јавног здравља из области епидемиологије и микробиологије.

На овом догађају  представљени су резултати пројекта и учесника у пројекту али је и реализована  и дискусија о примени употребљених модела комуникације у одговору на друге здравствене изазове. У уводнoм делу овог догађаја, своја излагања су изнели: Фабио Скано, представник СЗО у Србији, Јелена Јанковић, помоћница министра за јавно здравље и програмску здравствену заштиту при Министарству здравља Републике Србије, Проф.др Верица Јовановић, директорка Института за јавно здравље Србије др Милан Јовановић Батут и Брук Исам, директорка мисије УСАИД у Србији. Теме које су биле обрађене  су: Улога укључивања заједница у одговору на здравствене изазове, Оснаживање здравствених радника да утичу на промене у заједницама, Инфодемија-Улога социјалног слушања и акција, као и Панел дискусија Изградимо боље – Одрживост модела развијених кроз пројекат.

Као закључак овог догађаја је истакнута чињеница неопходности мулисекторског приступа и сарадње локалне самоуправе, Завода и Института за јавно здравље, невладиног сектора и цивилног друштва у циљу стварања унапређеног модела комуникације.

 

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs