Европски мониторинг за здравији Шабац!

Данас су стручњаци Завода за јавно здравље  у Центру за стручно усавршавање у Шапцу одржали Јавну презентацију Плана унапређења мониторинга квалитета ваздуха на територији града Шапца.
Поред презентације плана одговоре на питања представницима невладиног сектора и стручњацима дали су Помоћник директора за послове јавног здравља из области хигијене и хумане екологије спец. хигијене др сци. мед. Игор Драгичевић и одговорни екотоксиколог дипл.инг. спец хемијских наука Душица Мијаиловић.
У јавној презентацији су својим питањима и сугестијама учествовали представници стручне јавности, грађани, представници удружења грађана, здравствених установа као и представници медија.

Заједнички закључак свих учесника јавне презентације је да ће нови мониторинг и Шабац Еко представљати најзначајнији квалитативни скок у додатној идентификацији извора загађења ваздуха, и да ће самим тим у реалном времену давати ажурне здравствене препоруке рањивим категоријама становништва, али и да све заинтересоване стране – грађани, здравствене установе, држава и локалне самоуправе морају предузимати још одлучније кораке за побољшање квалитета ваздуха.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs