Унапређење здравственог стања и положаја у друштву особа са ретким болестима, особама са ретким болестима и особама са инвалидитетом којима је потребна трансплатација органа

У склопу обележавања месеца ретких болести директор наше установе МСц. др Бранко М. Вујковић и представници Завода за јавно здравље Шабац присуствовали су данас конференцији под називом: „Унапређење здравственог стања и положаја у друштву особа са ретким болестима, особама са ретким болестима и особама са инвалидитетом којима је потребна трансплатација органа“, која се одржала у хотелу Слобода у Шапцу.

Држава последњих година издваја велика средства како би се помогло што већем броју деце са ретким болестима. Особе са ретким болестима и они којима је потребна трансплатација органа суочавају се са јединственим изазовима, али њихов допринос нашем друштву је неизмерно важан.  Овим поводом директор наше установе МСц.др Бранко М. Вујковић изразио је своју дубоку подршку за њихову снагу и храброст , и истакао да треба побољшати здравствени положај како особа са ретким болестима, тако и особа са инвалидитетом којима је потребна трансплантација органа.

На конференцији су говорили:  Проф. др Сања Радојевић Шкодрић – директорка РФЗО-а, Проф. др Дарија Кисић – министарка за бригу о породици и демографију, Славица Јелача – помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Младен Тодић- председник Удружења „ Заједно за нови живот“,  Милица Перић- члан УО Савез „ЦФ-Заједно“, Мина Мијаиловић- председница Удружења „Ново јавно здравље Шабац“ и др Александар Пајић – градоначелник града Шапца.

 

Данашња конференција представља значајан корак у признању и ангажовању државе Републике Србије, представника удружења и појединаца у подршци оболелима од ретких болести. Конференцију су организовали: Савез “ЦФ-Заједно”, Удружење “Ново јавно здравље” уз подршку града Шапца.

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs