Директор наше установе МСц.др Бранко Вујковић добитник Бронзане Плакете “Капетан Миша”

Директор наше установе МСц.др Бранко Вујковић добитник Бронзане Плакете “Капетан Миша” за ванредне напоре у очувању здравља становништва, јуче је у Лозници преузео ово признање и тим поводом изјавио:
Почаствован признањем, јер сам сврстан у ред хероја и неимара, дугујем вам неизмерну захвалност за почаст коју сте ми указали, али и искрено признање да сам са својим тимом само радио свој посао. А он, пре свега племенит и хуман, у тешким околностима показао је свима колики су хероји људи који су у последње две године чували оно што нам је најдрагоценије.
Полагањем Хипократове заклетве ми смо одабрали да помажемо људима. То смо чинили и чинимо искрено верујући да је то наша мисија.
То је на својствен начин чинио и Капетан Миша, велики српски доброчинитељ, хуманиста, трговац и привредник. Утолико је ово признање значајније и вредније.
Утолико ме оно задужује да наставим хуман и пожртвован рад за добробит српског народа.
Том приликом промовисана је и монографија на преко 900 страна “Хероји и неимари Србије и Републике Српске” под покровитељством Града Лознице, Медиа Инвент Нови Сад и Српске Краљевске Академије Научника и Уметника (СКАНУ).

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs