Саопштење

У име Завода за јавно здравље Шабац, и у своје лично име,

Честитам руководству и запосленима Геронтолошког центра Шабац престижно одликовање које им је додељено од стране Председника Републике Србије Александра Вучића.
Професионалним приступом, и одговорним радом, у најтежим могућим епидемиолошким условима, успели сте да сачувате здравље ваших корисника и наших најстаријих суграђана.
Подсетио бих да сте и у околностима неодговорног поступања тадашњег Штаба за ванредне ситуације Града Шапца, у првим таласима епидемије, успели да сачувате здравље и животе, посвећено испуњавајући све противепидемијске мере које су вам наложене од стране ресорног Министарства и наше установе.
Иако сте неретко били мета неодговорног извештавања од стране локалних медија, ви сте радили свој посао онако како само ви то знате – НАЈБОЉЕ !
Радили сте као и медицинска сестра Муамера Турковић из Новог Пазара, која је била на стубу срама, јер је учинила све да једна девојчица из њеног града не буде заражена вирусом Корона.
Зато и јесте у групи одликованих са нашим најбољим витезом епидемиологије, нашим доктором Пецом Коном, који најбоље зна како је тешко радити, бити принципијелан и одговоран када вас критикују, чак и они за чије се животе борите.

Престижно одликовање које сте добили даје пример свим члановма наше заједнице како да се односе према здрављу најугроженијих, здрављу наших најстаријих.

Сви лауреати на овај велики дан за историју наше Србије, а понајвише они који су се борећи за туђе животе изгубили своје, подсећају и опомињу, да више него икада морамо бити сложни у борби која живот значи.

Борба за здравље грађана Србије је и најважнији приоритет Председника и Владе Републике Србије, а обавеза свих нас је да још више, одговорније, снажније и успешније чувамо здравље суграђана и градимо будућност наше Србије.

VD direktor Msc. dr Branko M. Vujković

Copyright © Завод за јавно здравље

tik tok logo sm

Завод за јавно здравље – Шабац
Адреса: Јована Цвијића 1
Тел. 015/ 300-550

ПИБ: 1000-82-545
kabinet@zjz.org.rs